Professionella meriter
Ofta med en fot i bergen, i en kajak, på skidor, på en cykel eller i en löparsko är
naturen och naturupplevelser ständiga följeslagare i mitt liv, såväl i det privata som i det professionella.

Nedan följer en kort sammanfattning av mina yrkeserfarenheter inom eller i direkt samband med just besöksnäringen.

JULI 2021 - IDAG
UTVECKLARE & PROCESSLEDARE AV PRODUKT- OCH AFFÄRSUTVECKLINGSPROGRAM FÖR BESÖKSNÄRINGEN
GREEN ADVENTURES

När Green Adventures såg dagens ljus 2011, fokuserade jag enbart på att erbjuda upplevelser och kunskap inom havskajakspaddling som guide och instruktör.. Genom åren har jag dock insett att mina kunskaper och erfarenheter från att driva företag inom besöksnäringen blivit mer och mer efterfrågade av olika kunder och organisationer inom just besöksnäringen.


2021 lanserade jag ett produktutvecklingsprogram med fokus på små till medelstora företag i egen regi med stort fokus på upplevelsedesign. Formatet kan justeras och anpassas även för verksamheter som erbjuder outdoor-aktiviteter, kulinariska upplevelser , adventure travel-företag och övrig upplevelseturism.


Under 2023 utökades portföljen med ett renodlat affärsutvecklingsprogram för nya företagare inom besöksnäringen men också med en ny tjänst där jag erbjuder privata coachinguppdrag på timbasis med fokus på just affärs- och produktutveckling.

FEB 2016 - IDAG
MANAGER / PRODUCENT / FOTOGRAF + DELÄGARE
LWIMAGES

Jag har det övergripande ansvaret för LWimages som jag driver tillsammans med min man Lukasz. Vi är ett kreativt team med fokus på foto- och filmskapande inom outdoor och adventure

travel men har också mer och mer fokus på bevarandeprojekt och dokumentära uppdrag kring frågor som rör klimatförändringarna etc.


Bland våra kunder kan nämnas National Geographic, the North Face, Red Bull Transnational Red Sea Center, Allianz Insurances, John Muir Trust, Turistrådet Västsverige, Tourism in Skåne, Gore Tex, the Sunday Times, British Airways, Icelandic Mountain Guides, Mountain Equipment, Jämtland Härjedalen Turism, Marmot, the Sunday Times, Adidas, Bremont Watches, Sprayway, Adventure Travel Trade Association (ATTA) mfl.

SEP 2019 - IDAG
PROCESSLEDARE OCH PROGRAMUTVECKLARE
KURBITS AFFÄRSUTVECKLING

Sedan ett par år tillbaka verkar jag som processledare för Kurbits Affärsutvecklingsprogram. Dessa program är utvecklade och designade specifikt för företag inom besöksnäringen. Deltagarna får på ett enkelt och handgripligt sätt de kunskaper och verktyg som behövs för att utveckla sina verksamheter till att bli mer eftertraktade av kunderna.Med min bakgrund inom besöksnäringen som egenföretagare under snart 20 år är det en ynnest att få möjligheten att dela med mig av mina kunskaper genom Kurbits. Jag har framför allt varit involverad i Kurbits Export och Kurbits Omställning men jag har också en del i utvecklandet av ett nytt Kurbits Outdoor-program.
Jag har också flertalet gånger blivit anlitad som workshopledare för andra Kurbits- program, framförallt med inriktning på produktutveckling/upplevelsedesign.
JAN 2019 - DEC 2019
DIRECTOR SCANDINAVIA AND ADVENTURE TRAVEL
KISO-ONTAKE, JAPAN

3 timmar väster om Tokyo, ligger Kiso Ontake - en dalgång med fantastiska omgivningar, små familjära hotell, underbar vandring och mängder av potential för att utveckla en varsam besöksnäring.

Tillsammans med Kiso Ontake turistråd och deras partner Solo Inc fokuserade vi på att utveckla naturturism med fokus på att attrahera skandinaviska besökare då många beröringspunkter finns mellan just Japan och Skandinavien.

JAN 2011 -AUG 2021
HAVSKAJAKGUIDE/INSTRUKTÖR - GRUNDARE & ÄGARE
GREEN ADVENTURES
Genom mitt företag Green Adventures har jag guidat och utbildat människor inom havspaddling i Sverige, Wales och Skottland. Jag är utbildad inom det brittiska kanotförbundet och innehar en 4 Star Sea Kayaking Leadership Award. Jag har också varit instruktör inom det nordiska paddelsystemet NIL (Nordisk Instruktörs Licens).

Under flera år guidade och utbildade jag även paddlare i samarbete med andra kajakföretag i Sverige såsom Kajakcenter Grebbestad, Aterra i Helsingborg, Horisont Kajak i Stockholm och Nautopp Seakayaking i Lysekil/Grebbestad. Jag arrangerade även paddelresor till Wales under ett par år.

JAN 2012 - FEB 2016
PARTNERSHIPS LEAD AND BUSINESS DEVELOPER
ADVENTURE TRAVEL TRADE ASSOCIATION (ATTA)
ATTA är en världsledande branschorganisation inom adventure travel / upplevelseturism med säte i Seattle, USA. Organisationen är medlemsbaserad med medlemmar världen över.

Jag var del av ett globalt sammansatt team där min roll bestod i att driva utvecklingen, stötta och förnya hållbar upplevelseturism med fokus på Europa. Jag samarbetade då med turistorganisationer, turoperatörer, media, teknikföretag, researrangörer, boendeanläggningar etc för att sätta fokus på en hållbar utveckling inom turismbranschen.

JAN 2012 - JULI 2012
PROJEKTLEDARE
SSOC - SCANDINAVIAN SPORT & OUTDOOR CONSULTING
(NUMERA HUGIN BIZ)
SSOC (Hugin Biz) specialiserar sig på att hjälpa friluftsföretag (framför allt tillverkare av friluftsutrustning) och destinationer att öka sin internationella omsättning genom diverse samarbetsplattformar, nätverk och utbildningar.

Företaget utvecklar och assisterar företag och organisationer att implementerar steg-för-steg strategier och verktyg för våra kunder som fokuserade på deras individuella position i branschen och som tog hänsyn till deras värdegrund och målsättningar. Jag arbetade som projektledare för SSOC och var bland annat involverad i ISPO (världens största outdoor-mässa).

JUNI 2002 -DEC 2010
OPERATIV CHEF / PRODUKTUTVECKLARE / CHEFSGUIDE
UPPLEVELSEBOLAGET
Under min tid med Upplevelsebolaget utvecklade jag framför allt företagets produkter och upplevelser inom kajakpaddling, klättring, mountain biking och team building-aktiviteter.

I samarbete med Upplevelsebolaget drev jag under några år också en friluftsbutik och var även personal- och utbildningsansvarig för våra medarbetare på företaget. Vi blev ett Naturens Bästa-företag 2005 och vann Grand Travel Awards Ekoturismpris 2006.

AUG 2000 -MAJ 2002
UTBILDNING: KY NATURTURISM
ÄLVDALENS UTBILDNINGSCENTRUM

KY, kvalificerad yrkesutbildning, är en eftergymnasial utbildning med nära koppling till näringslivet. En tredjedel av utbildningstiden är förlagd till arbetsplatser. Den delen av utbildningen kallas
LIA – lärande i arbete.

KY-Naturturism omfattade 80 veckor. LIA-perioderna genomfördes under turismsäsong dvs vinter- och sommarsäsong. Resten av tiden var lärarledd undervisning, både i klassrummet och utomhus. Delar av utbildningen genomfördes på andra platser t ex i de svenska och norska fjällen.